Contact

Heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken in mogelijkheden en helpen u graag verder.

U kunt bellen met: +31 (0)529 451 631
Liever mailen? Dat kan naar [email protected]

wandelen met kinderen

Wandelen met kinderen, blog

Wandelen met kinderen

In deze blog geven we jullie een paar tips voor als er veel kinderen meelopen. Maar wees niet bang, ook de volwassenen zullen het naar hun zin hebben in onze mooie wandelgebieden. Heb jezelf nog een leuke tip laat ons dit weten.

Routes

- Vanaf de Wolfskuil kun je naar de Besthmenerberg lopen en daar de uitkijktoren beklimmen (circa 5 kilometer heen en terug). Een mooi vergezicht is de beloning voor het traplopen. Een aanrader! We hebben bij de receptie een wandelroute, maar je kunt ook onze fotokompastocht lopen (zie verder bij 'Doen').
- Op bezoek in Ommen, dan hoort een wandeling op de Lemelerberg er eigenlijk gewoon bij! Er zijn veel uitgezette routes. Eén er van is een rolstoel- en kinderwagen-vriendelijk pad. Een mooie en korte route. Als je bij het standbeeld van de leeuw naar beneden gaat ontdek je 'In het hol van de leeuw', een heerlijke speeltuin. Alle speeltoestellen zijn gemaakt van hout dus, in eerste instantie valt de speeltuin niet op. Tip: neem schone kleren mee of doe je kinderen kleren aan waar ze lekker vies in kunnen worden.(zie ook: http://www.landschapoverijssel.nl/speelbos-in-het-hol-van-de-leeuw)
- Ga naar de Sahara! Een grote zandverstuiving (te vinden aan een zijweg van de Beerzeweg). Een plek waar kinderen zich met een schep de hele dag vermaken. Er zijn leuke wandelroutes uitgezet als jullie er aan toe komen. Tip: neem een picknickmand mee.
- Loop het Wolvenspoor. Helaas start deze avontuurlijke route niet bij ons, maar bij Restaurant De Bootsman. Een route van 2,5 kilometer met opdrachten, waarbij je net als een wolf dwars door de bossen dwaalt. Meer informatie http://www.vechtdaloverijssel.nl/Gezinnen/Kinderroutes/Wolvenspoor-in-het-vechtdal/ (N.B. Bekijk op die pagina ook het kleine kader aan de rechter kant voor leuke fietsroutes met kinderen.)
- Een mooi wandelgebied is de Steile Oever. Je loopt eerst met een trap naar beneden en dan wandel je dicht langs de Beneden Regge. Het pad slingert een beetje en gaat op en af. Leuk voor kinderen, maar minder geschikt voor kinderwagens.

Doen

- Zet van te voren een kleine speurtocht uit, met opdrachten en wellicht een prijs voor diegene die de tocht het beste heeft gedaan. Uitzetten kan met lintjes (niet vergeten weer weg te halen) of met foto's. Je kunt natuurlijk ook onze fotokompastocht naar de Besthmenerberg te lopen.
- 'Zie je mij?' Ga samen wandelen en zoek de verschillende vogels, dieren en insecten op, die veel in het bos voorkomen. Bij de receptie kun je een opdracht halen met allerlei bosdieren.
- Er is een heel mooie Kinderboerderij bij landgoed Het Laer. Vanaf de Wolfskuil kunnen je er in ongeveer 20 minuten naar toe wandelen. Bij de receptie kun je een route ophalen. Tip: neem wat contant geld mee voor een kop koffie, ranja en voor voer voor de beesten. Let op: de kinderboerderijis elke dag van 14.00-17.00 geopend.
- Ga op Reggesafari! Een mooie tocht over de Regge met een fluisterboot en daarna terugwandelen met een gids die een en ander over de omgeving vertelt. Je komt o.m. langs kasteel Eerde. De wandeling duurt circa anderhalf uur en is alleen voor getrainde kinderbenen geschikt.
- Ga klootschieten! Een mooie combinatie van een spel spelen en stiekem ook een heel stuk wandelen. Wij verhuren dit spel en hebben een route uitgezet.
- Neem gezellig broodjes, drinken en wat lekkers mee om halverwege te picknicken met elkaar. Kinderen ervaren het als een klein feestje. Wellicht wandelen ze er ook wat sneller door.

Veel wandelplezier! Maak je mooie foto's, dan vinden we het leuk als je die met ons deelt.

De GroepsWolf , Inspiratie voor groepen, een initiatief van De Wolfskuil