Contact

Heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken in mogelijkheden en helpen u graag verder.

U kunt bellen met: +31 (0)529 451 631
Liever mailen? Dat kan naar [email protected]

Nieuw te realiseren vakantiehuis voor arme kinderen

Handen ineen geslagen voor vakantiehuis arme kinderen

De eerste stap voor een nieuw vakantiehuis, is woensdag 8 april gemaakt, door de aftrap tijdens een ontbijtsessie, met circa 20 betrokkenen uit de regio.' Heb je zin om mee te doen en te zorgen dat arme kinderen op vakantie kunnen, dan gaat het lukken'. Met deze overtuigende woorden opende Jan Willem Wolff de ontbijtsessie bij De Wolfskuil.

Wethouder Ko Scheele nam ook deel aan de ontbijtsessie. Hij geeft aan De Wolfskuil een warm hart toe te dragen. Het is een mooie instelling die past bij Ommen. Verder geeft hij aan dat de tijd dat de overheid veel geld had voorbij is, maar zij kunnen wel op andere manier ondersteunen. Hij vervolgt: ' De Gemeente wil graag meedenken en helpen. Dit kan door het aandragen van fondsen en vormen van crowdfunding. Daarvoor ben ik hier om aan te geven dat er steun is vanuit de Gemeente."

Als kind kunnen vertellen wat voor leuks je allemaal hebt mee gemaakt tijdens je vakantie. Dat kan een kind uit een arm gezin helaas niet. De heer Groothedde van Stichting Meedoen en Stichting Noodfonds ziet het dagelijks in de praktijk. Tijdens de ontbijtsessie vertelt hij over zijn ervaringen. ' Er is veel mentale druk op kinderen. Een nieuwe omgeving waarbij je andere kinderen leert kennen, helpt om meer veerkracht te krijgen in het dagelijkse leven. Er is vaak van alles met een gezin aan de hand dat in armoede leeft. We hebben een sociaal stelsel maar de aansluiting is niet altijd te vinden, de overheid gaat niet alles meer doen. Er zijn nieuwe vormen nodig waarbij burgerkracht nodig is'.

Een mooi initiatief daartoe komt vanuit het facilitair bedrijf Visschedijk. De heer Wigbold heeft 1600 mensen in dienst waarvan 1/3 met een arbeidshandicap. Hoe vitaler en gelukkiger zijn personeel is hoe productiever ze werken. Hierdoor is het bedrijf betrokken bij het welzijn van zijn personeel. Omdat armoede ook voorkomt in de gezinnen onder het personeel van Visschedijk, starten de Wolfskuil en Visschedijk in mei een pilot. 25 kinderen van medewerkers mogen onder professionele begeleiding van YMCA een week op vakantie bij De Wolfskuil. Dit wordt betaald uit een speciaal fonds van Visschedijk. Omdat zij een stuk verantwoordelijkheid op zich willen nemen. Als deze pilot slaagt kunnen er meer van soortgelijke initiatieven plaats gaan vinden op De Wolfskuil. Het nieuw te realiseren vakantiehuis wordt speciaal voor deze doelgroep gebouwd.

Henry Betting, architect en Peter Davids bouwkundige, laten een art-impressie zien hoe het nieuwe vakantiehuis er uit zou kunnen zien. Dit hebben zij belangeloos gemaakt omdat zij het doel ondersteunen. Het gebouw heeft de werktitel met 'open armen' gekregen om dat het kinderen op een open manier verwelkomt. Er is veel glas gebruikt waardoor de bosrijke omgeving naar binnen komt.

De bestuursvoorzitter de heer De Koning maakt bekend dat er vanaf 1 juni een ' Stichting vrienden van De Wolfskuil' zal zijn opgericht. Doel is om langs verschillende wegen particulieren, bedrijven, stichtingen mogelijkheden te bieden om financiën en andere middelen te verwerven om het doel van de realisatie van het vakantiehuis dichterbij te brengen. Het streven is om binnen 3 jaar daadwerkelijk een vakantiehuis te realiseren. De genodigden zijn dan ook niet alleen gevraagd mee te denken maar ook daadwerkelijk mee te doen aan dit project. In juni zal een vervolgbijeenkomst plaatsvinden.

De Wolfskuil komt graag in contact met mensen die op een betrokken wijze willen mee- doen en -denken om onze plannen waar te maken. Geïnteresseerden kunnen contact op nemen met De Wolfskuil [email protected] 0529 – 541 631

Nb. Jan Willem Wolff heeft belangenloos deze sesie begeleid. Jan Willem Wolff heeft deze sessie belangeloos begeleid. Hij heeft al eerder met meerdere mensen de handen in een geslagen voor mooie projecten. De Proeftuinformule noemt hij dit. Hij heeft een inspirerende blog geschreven over de ontbijtsessie en deze formule. Laat u inspireren! Blog Jan Willem Wolff

Nb. Meer lezen over onze doelstelling? Doelstelling. Op onze facebook pagina zijn foto's te vinden van de ontbijtsessie.