Contact

Heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken in mogelijkheden en helpen u graag verder.

U kunt bellen met: +31 (0)529 451 631
Liever mailen? Dat kan naar [email protected]

Op pad met de vereniging

Op pad met de Vereniging (blog)

Het organiseren van clubkampen of verenigingsreisjes kan best lastig zijn. Er zijn veel factoren waar zij rekening mee moeten houden. Wij geven graag in deze blog enkele tips:

 • Regel het niet alleen. Organiseer samen, dat is gezelliger én handig. Verdeel de taken naar ieders kwaliteit: financiën, maaltijden, activiteiten, communicatie met ouders.
 • Bepaal met elkaar wat het doel van het weekend is. Ga je voor het plezier, wil je dat de leden elkaar beter leren kennen of heb je extra tijd nodig om meer te oefenen en ga je er wellicht een trainingsweekend van maken?
 • Begin op tijd met de voorbereiding. Vooral de locatie boeken voor een grote groep moet je ruim van tevoren doen. Wil je in mei,juni of september weg, regel de groepsaccommodatie dan zeker een jaar van te voren: het zijn erg populaire periodes.
 • Denk ook eens aan het laagseizoen, de prijzen zijn dan lager en meestal heb je meer keuze. Kom je in januari met de jeugd van jullie vereniging bij De Wolfskuil dan krijg je zelfs 20% korting op de reguliere huurprijs. Meer informatie, zie onderaan deze blog.
 • We zien vaak dat groepen een apart e-mailadres maken voor het uitje.Zeker als het een jaarlijks terugkomende activiteit is, raden we dit aan. Gaat later iemand anders de activiteit regelen, dan blijft toch het e-mailadres hetzelfde.
 • Kunnen jullie wat steun gebruiken bij het organiseren van de activiteiten? Zet dan de hulp in van de vrijwilliger van het YMCA. (http://www.ymcajeugdwerk.nl/nl/activiteiten) Met veel enthousiasme kunnen zij voor jullie een onderdeel verzorgen of zelfs een heel programma. Bij ons zijn ook spelkoffers van hen te huur; kijk op:https://www.wolfskuil.nl/nl/activiteiten/actief/ymca-spellen-en-activiteiten
 • Maak een draaiboek en denk daarbij aan praktische zaken zoals: Hoe kom je op de locatie? Met auto's, een busje of het openbaar vervoer?*, Verder afspraken met ouders over aankomst en vertrek, de bereikbaarheid, deelnemerslijsten.Ook de planning met betrekking tot de maaltijden(boodschappenlijst!),een programmaoverzicht met activiteiten én een plan B voor bij minder weerkomen in het draaiboek, net als een corveelijsten, omgangsregels (bijvoorbeeld over het gebruik van de mobiel) en uiteraard een begroting.*
 • Probeer een afwisselend programma te maken met voor ieder wat wils. Plan het zeker niet te vol, lekker bij kletsen of niksen zijn ook een belangrijk onderdelen van een geslaagde tijd samen.
 • De Wolfskuil is een prachtige plek in de groene bossen, met volop sport- en outdoormogelijkheden. Er zijn diverse groepsaccommodaties. Geschikt voor 12 tot 35 personen. Een grote vereniging of club? Combineren van accommodaties is mogelijk. Kom een keer bij ons langs. We kunnen een rondleiding geven en met jullie meedenken over het programma.
 • Tot slot: maak een leuke groepsfoto die je vervolgens aan iedereen geeft als ze weer terug zijn bij de verenging. Een mooi aandenken.

Leuke actie: 'januari Verenigingenmaand'

Van plan om met de jeugd van de vereniging weg te gaan? Kom dan in januari naar De Wolfskuil. Je krijgt maar liefst 20% korting op de huurprijs. Daarnaast zijn er enkele superdeals:

Funbiketour: duur 1 uur, min. 10 personen: normaal € 9,50,in januari€ 8,50 p.p.
Handboogclinic: duur 1 uur, min. 16 personen: normaal € 10, dan € 8,50p.p.
BamboeChallenge:duur 1 uur, min. 16 personen: normaal € 10, dan € 8,50p.p.
Geocaching 'The Big Five': duur 2 uur, min. 10 personen: normaal € 11,50 dan € 10 p.p.
Escape Room Vechtdal: 1 uur, min. 6 personen, max. 8: normaal € 15,dan 10% korting (za. en zo. om 11.00 en 12.30

Lees meer over de actie https://www.wolfskuil.nl/nl/januari-verenigingen-maand

 • Tips voor dingen die leuk zijn om bij ons te doen, ook in het laagseizoen:
  - bezoek het Tinnenmuseum waarbij je zelf een tinnenfiguurtje kunt beschilderen,
  - maak een wandeling via onze foto-kompastocht naar een uitkijktoren,
  - speel het rollenspel Moord op Villa Nova en ontdek wie er een moord heeft gepleegd,
  - speel Reuze-Jenga,
  - ga uilenballen pluizen met de YMCA,
  - samen zwemmen, altijd leuk,
  - of ga de mooie omgeving bekijken met een mountainbike,
  - je kunt het theater afhuren om een mooie voorstelling te geven,
  -of vraag een lokale sportclub voor een vriendschappelijke wedstrijd tijdens jullie verblijf.

NB. Wat ons betreft is het elk jaar in januari Verenigingenmaand, komt het nu niet uit dan wellicht volgend jaar? We hopen jullie in deze of een andere maand te mogen begroeten voor een fantastische belevenis :-).

Zien we je terug op de Wolfskuil?

*N.B. De Wolfskuil kun je goed bereiken met de trein, vanaf het station is het 10 minuten lopen.

We hebben nog meer blogs geschreven die wellicht leuk zijn om te lezen:
- Plan B: wat te doen bij regen
- Koken voor groepen
- Waar gaan we heen kies de juiste groepsaccommodatie